piatok 16. októbra 2015

Stretnutie premenené v lásku 4

Večer prebehol ako mal. Patrične sme si zatancovali a oslávili narodeniny Dava. Všetci sme sa zabávali avšak Kayl mi nevenoval kúsok pozornosti. Dokonca som mala pocit, že som mu nesympatická. Jediný raz, čo sa na mňa usmial a opäť odvrátil pohľad.

Beth nás, dámsku pospolitosť, krátko po jednej, aj keď s neochotou, nasadila do auta a smerovala domov. Dave mi ešte počas cesty stihol zavolať a pýtal sa, či to nestočíme a neprespíme tam na dome. My sme však hrdo odmietli a už o pol tretej sme ležali doma vo vlastných posteliach.

Len čo som sa prebudila a zablúdila na internet, našla som si správu nečakanú správu. Od Kayla. Srdce mi bilo a div som sa od údivu nezgúľala z postele. Správu tvorilo zopár krátkych viet a fotka z prebdenej noci. Slová som doslova hltala.  Smiala som sa, pretože na nej ležal jeden z nich, v skrčenej polohe uvelebený kdesi v hale v kresle pre dvoch. Vyzeralo to fakt nezvyklo. Napísala som zopár vysmiatych smajlíkov a začala konverzáciu: "Dobré ráno aj Tebe. Ako vidím bola to dobrá noc, dokedy ste ostali tancovať? Alebo ste išli hneď za nami a ..." Bola som ešte neustále šokovaná z toho, že napísal.

štvrtok 15. októbra 2015

Stretnutie premenené v lásku 3

Onedlho sme zastali pred domom. Kayl aj s kamarátom, ktorého sme ešte po ceste vyzdvihli, vyskočili z auta a vrhli sa dnu. Uvedomila som si, že v tichej nočnej hodine sa rozliehala len hudba spoza pootvorených okien domu. Opatrne som vystúpila a podala Beth kabelku. Ingrid mi medzi tým vrazila moje prisladené pivo rovno do rúk so slovami: "Tu máš, to Tvoje." Hlesla. 

Po chvíli sme nabrali odvahu a zamierili k dverám. Neustále sa otvárali a trieskali. Chalani lietali hore dole a zapaľovali si vzájomne cigarety. Jeden dofajčil a už sa zjavil druhý, ktorý potreboval oheň. Nemali sme odvahu vôjsť do vnútra, až pokiaľ nás nezavolal spomedzi dverí Dave: "Poďte dnu," zakričal a mávol rukou v kúdli dymu na znak, aby sme vošli za ním. Ocitli sme sa vo veľkej obývačke. Sklopila som zrak, lebo som tušila, že trojica žien sa práve stala stredobodom pozornosti. Chalani nám pouvoľňovali akési pohodlnejšie stoličky a prebiehalo zoznamovanie. Vlastne, ja som ich už zopár aj poznala, aj keď väčšinu len z videnia. Tešila som sa pozornosti Dava, ktorý sa nám snažil venovať a pomedzi to občas podstrčil aj fľašu alkoholu. Vysvetľoval, že chvíľu ostaneme tu a potom sa pôjde na "dedinskú" párty. Vraj dobrý DJ, no ja som tomu čím ďalej, tým menej verila. 

Prišlo trištvrte na dvanásť a všetci chalani sa pomaly odlepovali z gauča. Vstala som spolu s dievčatami a rozčesala si moje večne strapaté vlasy. V dverách od  toalety som sa minula s Kaylom.

pondelok 12. októbra 2015

Stretnutie premenené v lásku 2

"Beth!" Skríkla som, len čo som nastúpila do auta. Beth bola moja spolužiačka zo strednej a občas nám robila odvoz na akcie či párty. V podstate sme sa tak nejak striedali. Raz ona, raz ja a sem tam už aj Ingrid. 
"Čo sa deje?!" Čudovala sa mojej preplašenej a zároveň skvelej nálade. 
Upravila som si krátke džínsy a odviazala košeľu z bokov: "Vieš kto dnes ide? Kto ide s nami a koho berieme?" 
Beth sa zamyslela, no namiesto toho, aby sa zaujímala ďalej, tak mi pochválila novú kabelku a naštartovala. Letmo som jej odpovedala, že som si ju priviezla z dovolenky, a natiahla som na seba bezpečnostný pás. 
"Haloooo!" Po chvíli som znervóznela.
"Áááno, koho berieme?" Takmer zvrieskla, keď videla, že s tým opäť dobiedzam. 
"Vyzdvihneme cestou Kayla. Volal mi Dave, že oni tam už sú a máme sa staviť po Kayla. Kayl! Vieš kto to je, že?!" Naliehala som.
"Neviem. Odkiaľ by som mala?" 
Hodila som na ňu zvodný pohľad, zatiaľ čo ona vychádzala z parkoviska pred mojim panelákom: "Kayl! Kamaráti sa s našimi chalanmi, tiež ho nepoznám osobne, ale našla som ho minule na instagrame. Vlastne som na neho len tak nejak náhodou narazila. Celkom feško!" Rozplývala som sa, a zároveň hľadala jednu jeho schopnú fotku na nete: "Ahaaa, tu je! Poznáš?" Natešená som jej ukazovala fotku, kým ona už brázdila ulice nášho malého mestečka. 
"Neviem kto to je.Fakt nie." Odvrkla a sústredila sa ďalej na ubiehajúcu cestu. 
Sklopila som teda uši a len jej vysvetlila, kde má odbočiť a zastať. Kayl už medzi tým volal, že čaká.
"Aha, tamto je." Vyhŕkla som pri pohľade na jeho siluetu. Slabé pouličné osvetlenie mi totiž nedovolilo sa zbližšia pozrieť. V tme sa črtal len on ako chlapec v mikine s batohom na pleciach. 
"Ahojteee." Naplnil auto optimizmom len čo doň nastúpil. 
"Ahoj," odpovedali sme s Beth súhlasne.
"My sa asi nepoznáme, ja som Kayl," mukol.
"Ja som Niki a toto je Beth," chopila som sa šance, len čo som dostala príležitosť. Otočila som sa z miesta spolujazdca mierne dozadu a venovala mu jeden pekný úsmev. 
"Waaaaw, ten vyzerá dobre," pomyslela som si, no a keby bolo vidnejšie, isto by mi bolo vidieť aj jemnú červeň v lícach. 
Po náhlom obrátení späť som si popravila tielko, pretože mi z neho nepekne vyčnieval kúsok tmavej podprsenky. Dala som hlasnejšie hudbu a pokračovali sme v ceste.
"Beth, teraz ideme po Ingrid. Bude čakať na zastávke."